Asociația Clubul Câinilor Utilitari

Asociația Clubul Câinilor Utilitari

Doctor cu 4 lăbuțe - ediția a doua

Status: Inchis

Acest proiect are ca scop oferirea unui pachet de 16 ședințe de terapie asistată de animale, cu titlu de gratuitate, pentru 5 copii cu tulburări de neurodezvoltare, proveniți din familii cu dificultăți financiare.

 

[ Show more ]
100% Complete

12,698 RON

Raised:

8

Supporters:

87

Donations:

12,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

“Doctor cu 4 lăbuțe” este un proiect care vine în sprijinul familiilor defavorizate și a copiilor cu tulburări neuro-psiho-motorii. Se vor selecta 5 copii care să corespundă criteriului grupului țintă, viitori beneficiari ai terapiei asistate de animale. Prin aceasta se înțelege că timp de 4 luni acești copii vor participa la sesiuni individuale de terapie, cu o frecvență săptămânală a întâlnirilor și o durată de 50 minute/ ședință. Animalele de terapie alături de care se va face intervenția sunt câini utilitari special instruiți pentru acest tip de utilitate. Fiecare ședință se filmează și se evaluează activitățile desfășurate, performanța terapeutului, performanța echipei și a copilului.


Pentru fiecare beneficiar se întocmește un plan de intervenție personalizat (PIP), având în vedere nevoile copilului, nevoile părinților și alte recomandări/evaluări de la centre sau de la alți specialiști, pentru a se asigura o congruență în stabilirea obiectivelor și a metodelor folosite. Se trasează ariile în care se încadrează abilitățile deficitare sau cele care urmează a fi dezvoltate pentru fiecare beneficiar în parte și se planifică activitățile în care este integrat câinele. Sunt vizate următoarele programe:
- dezvoltarea limbajului (expresiv, receptiv);
- motricitatea (fină/grosieră);
- autoservirea (îmbrăcat/mâncat/spălat);
- dezvoltarea cognitivă (părțile corpului, obiecte, acțiuni, caracteristici etc);
- socializarea (contact vizual/investigarea mediului/dialog);
- dezvoltarea motivației prin intermediul relației formate între copil și câine;
- jocul (de manipulare/combinativ/funcțional/simbolic);
- abilitatile de imitare.


Cele mai utilizate metode și tehnici folosite de ecipa noastră combină următoarele:
- tehnici din Analiza Comportamentală Aplicată (ABA);
- tehnici de terapie prin joc directiv și nondirectiv;
- tehnici din logopedie;
- tehnici din dresaj canin.


La finalul celor 4 luni, procesul terapeutic se încheie cu un raport de activitate care conține programele lucrate, materialele utilizate și comportamentele realizate de către beneficiar.